ponedeljek, 11. maj 2009

Na evrosongu bom navijal za Slovake!

Ta teden bo evrosong. Nekateri bodo navijali za naše. Zakaj za vraga pa bi si Slovenija sploh želela zmage na Evrosongu?

Itak bi vsi mislili, da je zmagala Slovaška in medtem, ko bi se Slovaki veselo muzali, bi si mi že razbijali glave, kje organizirati prireditev leta 2010?!

Prav zanima me, če smo pri zapletenih birokratskih postopkih za pridobitev dovoljenj sposobni v enem letu postaviti novo dvorano? Da ne govorimo o tem, da je treba dvorano še projektirati, kar traja nekaj mesecev, in da v času krize za tako dvorano ni denarja.

Če bi že napeli vse sile in naredili vse ter pri kakem dovoljenju zamižali na dve očesi, bi skočili v zrak spomeničarji, ki jim ne bi bilo všeč, da se podira kaj neuporabnega. Če pa ti ne bi imeli pripomb, bi bili pa že v zraku Štajerci: "Za našo olimpijado, mhm, pardon ... univerzijado, pa nimate gnara, pa za tako dvorano razmetavate!" Verjetno bi se Štajerci kar odcepili zaradi užaljenosti, zaradi enega evrosonga pa se ne splača riskirati obstoja države.

Jah, Cankarjev dom z Gallusovo dvorano je žal premajhen, če ga primerjamo s podobnimi dvoranami v tujini, pa še stari leseni stoli so povsem nemogoči. (Si predstavljate, da bi na njih sedeli dva predtekmovalna večera in še na finalni večer? Niti slučajno!) V Stožicah še stadion ne bo zgrajen, kaj šele dvorana. Tako ostane le Tivoli! Ker res nimamo boljše dvorane. Novi Kolizej še ni zgrajen, ker nizozemska arhitektura, ki je za ves svet najboljša, za Ljubljano ni dovolj dobra, pa še pogled na Ljubljanski grad s Celovške bi nam radi zakrili Nizozemci. (Kdo pa hodi na Celovško gledat Ljubljanski grad???)

Pa če pozabimo na vse skupaj in se vse poklapa - veste, kdo bi se najbolj muzal, še bolj od Slovakov? Hrvati, seveda. Rekli bi, "evo, to je naša zmaga, brez naše pevke (ki ima sicer slovenski priimek) in našega tekstopisca ne bi naredili nič, pa pravite, da mi ne moremo brez vas!"

In mi bi bili čisto po slovensko spet nesrečni. Naj namesto nas raje zmagajo Slovaki. Jaz bom navijal zanje!

Ni komentarjev:

Objavite komentar